Home Kokkekonkurrencen 2016: Henrik Jyrk

2016: Henrik Jyrk

Årets vinder blev køkkenchef og medejer af restaurant Kul i kødbyen, København, Henrik Jyrk, der allerede med sin hovedret distancerede sig et godt stykke fra resten af feltet. Med 357 point vandt Henrik Jyrk dette års kokkekonkurrence Sol over Gudhjem, og bliver belønnet med 40.000 kroner for førstepladsen. 

At sejren var så sikker, overrasker Henrik Jyrk, fortæller han til TV 2.

– Efter hovedretten tænkte jeg, nu skal de virkelig lave en vanvittig dessert for at slå mig. Jeg tror bare, jeg var bedst på dagen, og de råvarer, vi har fået, er faldet ud til min fordel. Men det kommer bag på mig, at jeg vandt så stort, siger han.

Hovedret

Bornholmsk BBQ bestående af dansk kalveryg – Abelone østersvinaigrette – Arla Unika 22 Miso – limepickles – ingefærsyltet rosenblade og urter fra Ekkodalen 

Dessert
Gedeost-skumfidus – karamel på chokolade – rabarber – jordbær og gedefraiche-iscreme


Deltagere
Morten Falk
Henrik Jyrk
David Johansen
Karlos Enrique Ponte Maldonado


Sponsorer