Home Kokkekonkurrencen 2023: Artur Kazaritski

2023: Artur Kazaritski

Efter tre timer i køkkenet, var det en stolt og lettet Artur Kazaritski, Souschef på Geranium, der kunne tage imod en check på 40.000 kr., en Mercedes Benz EQE til fri afbenyttelse i en måned – og dermed hæve trofæet som vinder af Hovedkonkurrencen og bære titlen som vinder af Sol over Gudhjem 2023. Anne Bruun Jessen tog andenpladsen, Torsten Vildgaard tog fik tredjepladsen og Nicolai Ellitsgaard fjerdepladsen.

Artur Kazaritski udtalte umiddelbart efter konkurrencen: “Jeg er meget glad – det betyder enormt meget for mig, for jeg har været oppe mod nogle fantastiske kokke. Jeg har virkelig overvejet, hvordan jeg ville kunne gøre det bedst i dag, så jeg er meget stolt over at vinde Sol over Gudhjem 2023”.

Forret:

Grillet dansk limfjordshummer fra Fiskerikajen/Venø Seafood gratineret med skummet Blanquette af Hvid Stikkelsbærvin fra Grands Vin med hvid asparges crudité og letgrillede ærter.

Vinaigrette lavet på brunet smør, grillet citronsaft, piement d’espellette og Rossini Oscietra Selection caviar

Hovedret:

Let grillet gastrokalv med citrusurter, lagret røget svinefedt, brunede løg, solbær og brændt oksehale sky med karamelliseret hvidløg.

Landlig pølse med svampe fra Gartnerhjælpen og gastrokalv med lokale varme krydderier, lagret ost, ristet og let røget over enebær grene.

Gammeldaws bornholmsk “Palthæst”, fermenteret fløde, sommerens grønt & Krølle Bølle.


Deltagere

Torsten Vilgaard

Anne Bruun Jessen

Artur Kazaritski

Nicolai Ellitsgaard


Sponsorer