Home Presse

Pressemeddelelse Sol over Gudhjem – Rising Star – 6. december 2022

I dag offentliggør Sol over Gudhjem de fire deltagere i Rising Star konkurrencen 2023

For tredje år i træk hylder kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem de danske aspirerende kokke med en talentkonkurrence. De fire deltagere, der skal dyste om titlen som årets ”Rising Star”, er nu fundet.
Til februar løber kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem Rising Star 2023 af stablen i Melsted på Bornholm og de fire konkurrenter går nu i gang med at forberede sig.

Foto: Sol over Gudhjem, Henrik Freek. Rising Star 2023 deltagere fra venstre: Mads Søholm Jørgensen, Rebecca Victoria P Siri Corbo, Thomas Hust og Tobias Werner Isaksen

De fire talenter, der skal deltage i Sol over Gudhjem Rising Star 2023, er:
Thomas Hust – Hotel Nordlandet, Allinge
Rebecca Victoria P Siri Corbo – Søllerød Kro, Holte
Tobias Werner Isaksen – Fasangården, Frederiksberg
Mads Søholm Jørgensen – Ruths Hotel, Skagen

”Det går forrygende på den danske gastronomiske scene, og vi vil gerne anerkende den nye generation og den enorme talentmasse, som vi har over hele landet.” udtaler Mads Marschall, direktør i Sol over Gudhjem, ”og med talentkonkurrencen Rising Star ønsker vi at inspirere og sætte spot på de unge kokketalenter, så de for alvor kan træde ind i den danske kokkeelite.”

Foruden titlen som årets Rising Star 2023, går vinderen hjem med en præmiecheck på 20.000 kr. og kan se frem til en tur til Torino i Italien med den italienske kaffeproducent Lavazza.

Ligesom de forgangne år, bliver der dystet på tid i disciplinerne: hovedret og dessert. Til hovedretten udleveres en såkaldt ”mystery box” med råvarer til de 4 kokketalenter på konkurrencedagen. Til desserten ved deltagerne allerede nu, at de blandt andet skal bruge umodne havtorn eller modne havtorn fra den bornholmske virksomhed Høstet.

For hver servering bliver deltagerne bedømt ud fra kriterierne: smag, udseende og etikette. Deltagerne kan desuden indhente bonuspoint, hvis de inkorporerer bornholmske elementer, teknikker eller historier.

Dommerpanelet består i år af Nicolaj Nørregaard (Kadeau), Anita Klemmensen (Studenterkilden), Torsten Vildgaard (vinder af Sol over Gudhjem 2022) og Per Thøstesen (Bistro Boheme).

Sol Over Gudhjem Rising Star 2023 laves i samarbejde med TV2/Bornholm. Konkurrencen bliver tv-transmitteret på TV2 Bornholm i februar 2023.

For yderligere information, kontakt venligst:
Mads Marschall, Direktør, Sol over Gudhjem, mads@solovergudhjem.com, +45 2161 4223
Link til pressebilleder.


Pressemeddelelse Sol over Gudhjem – Rising Star – 22. juni 2022

På lørdag løber Danmarks største kokkekonkurrence af stablen på havnen i Gudhjem

Det er en flok spændte kokke, der lørdag formiddag står parat på havnen i den nordøstlige by Gudhjem på Bornholm. Den prestigefyldte kokkekonkurrence Sol over Gudhjem er endelig tilbage på havnen for første gang siden 2019. Både kokke, dommere, teamet bag konkurrencerne har glædet sig til at dyste foran de mange tilskuere på scenerne i Gudhjem.

Lørdag den 25. juni står i de gode råvarer og kokkekunstens navn, når den 13. Sol over Gudhjem skydes i gang med dessertkonkurrencen, hvor man for første gang dyster i par.

Senere gælder det vinderne af årets Produktpriser, hvor panelet af professionelle kokke smager sig frem til vinderne af de attraktive priser. Der konkurreres i kategorierne: MAD, DRIKKE, KONFEKTURE OG INNOVATION. Her er der desuden mulighed for smagsprøver.

Endelig finder den prestigefyldte hovedkonkurrence sted på den store scene, hvor mange tusinde tilskuere følger slagets gang og de fire deltagere helt tæt på.

Derudover byder Sol over Gudhjem også på et fantastisk madmarked med spændende boder på havneområdet, hvor der er rig mulighed for at smage på noget af det, Bornholm har at byde på.

Sol over Gudhjem livetransmitteres på TV2’s kanaler i samarbejde med TV2 Bornholm, så alle danskere kan opleve de dygtige kokke og dommere krydse klinger på havnen i Gudhjem.

For yderligere information, kontakt venligst:

Mads Marschall, Direktør, Sol over Gudhjem

info@solovergudhjem.com  

+45 2161 5474

Link til Billeder

Deltagerne i hovedkonkurrencen i årets Sol over Gudhjem 2022 er:

Andreas T. Møller

Andreas er forsvarende mester. Han vandt konkurrencen i 2021, da den med et begrænset publikum og uden folkefest blev afholdt på Melstedgård. Til dagligt er han souschef på Restaurant Møntergade i København, og han var med sine 28 år feltets yngste, da han sidste år vandt over Mette Dahlgaard, Gabriel Hedlund og Mathias Sejer. Vi glæder os til at have ham på scenen igen.

Nick Curtin

Nick er den amerikanske køkkenchef på den et-stjernede Amager-restaurant ”Alouette”. Et kæmpe talent, der bl.a. har arbejdet sammen med Mads Refslund på ACME i New York, inden han kom til Danmark og endte med at åbne Alouette. Og tak for det.  Der vil blive knoklet for fulde gardiner, når Nick Curtin går i konkurrencekøkkenet på havnen i Gudhjem.

Torsten Vildgaard

Torsten er et stærkt kort i årets konkurrence. Han har været både kreativ chef og manager på Noma og derimellem drev han Restaurant Studio, der hurtigt fik en Michelin-stjerne. Og så var Torsten deltager i den allerførste konkurrence i Gudhjem i 2009. En kæmpe chef, der bliver svær at slå. Vild, vildere, Vildgaard.

David Fischer

Østerbros pastakonge, kendt for sin legendariske ”Cacio e pepe”, har været i køkkenet hos Hurtigkarl og på La Pergola i Rom, byens eneste trestjernede restaurant. Til daglig driver han pastaværtshuset ”Hos Fischer” på Østerbro med ægte italiensk stemning og billardbord i kælderen. En rutineret herre der mestrer de fleste discipliner.

Dommerne i hovedkonkurrencen i årets Sol over Gudhjem 2022 er:

Rasmus Munk – Alchemist
Nicolai Nørregaard – Kadeau 
Dak Wichangoen – tidligere Kiin Kiin
Kenneth Hansen – Svinkløv Badehotel

Deltagerne i dessertkonkurrencen i årets Sol over Gudhjem 2022 er:

Hold 1: Mikkel Maarbjerg og Daniel Kruse

Hold 2: Bent Stiansen og Per Hallundbæk

Hold 3: Hans Beck Thomsen og Thomas Pasfall

Dommerne i dessertkonkurrencen i årets Sol over Gudhjem 2022 er:

Brian Mark Hansen

Per Thøstesen

Lisbeth Jacobsen

Morten Heiberg

Program for årets Sol over Gudhjem 2022:

10.45:            Madmarked åbner på Gudhjem Havn

10.45:            Lille Scene – Sol over Gudhjem – Dessertkonkurrencen starter

12.30:            Store Scene – Åbningstale ved borgmester Jacob Trøst

12.40:            Store Scene – Produktprisen starter (Smagsprøver til publikum)

12.40:            Lille Scene – Vindere af Dessertkonkurrencen kåres!

13.25:            Store Scene – Vindere af Produktprisen 2022 kåres!

13.40:            Store Scene – Sol over Gudhjem – Hovedkonkurrence starter

16.40:            Store Scene – Vindere af Sol over Gudhjem 2022 kåres!

17.00:            Madmarkedet slutter – Tak for i år


Pressemeddelelse Sol over Gudhjem – Rising Star – 28. marts 2021

Vinderen af Rising Star-titlen 2021 er kåret

Amanda Peldrup Grønning blev den første vinder af Sol over Gudhjems nye Rising Star-konkurrence, hvor unge kokketalenter dyster om en kontantpræmie på 20.000 kr. og en gastronomisk inspirationsrejse til Italien sponsoreret af Lavazza.

Melstedgård på Bornholm udgjorde en smuk kulisse, da Sol over Gudhjem i samarbejde med TV2 Bornholm tirsdag den 23. marts for første gang afviklede talentkonkurrencen Rising Star. Konkurrencen blev sendt på TV2s regioner den 27.-28. marts.

De fire deltagere: Luca Alticozzi fra Henne Kirkeby Kro, Kasper Klitten Byrsing fra Restaurant Sletten, Amanda Peldrup Grønning fra Dragsholm Slot og Eigil Bundsgaard Jensen fra Hotel Frederiksminde udkæmpede en venskabelig, men benhård kokkekamp, der blev et studie i madlavning på højeste niveau. Det ekstreme tidspres blev dét ekstra stærke krydderi, der tilførte programmet en spændingskurve af så stejle dimensioner, at det med TV2 Bornholms egne ord endte med at blive ekstremt underholdende TV.

Ifølge madanmelder og medvært på Rising Star 2021 Svend Rasmussen viste de fire talenter et niveau, der ikke kan skabe andet end høje forventninger til fremtidens gastronomiske udfoldelser på de danske restauranter.

Men da de sidste point blev fordelt af den kompetente dommerkvartet bestående af de tidligere Sol over Gudhjem-vindere Henrik Jyrk, Morten Falk, Gabriel Hedlund og Nicolai Nørregaard var det altså Amanda Peldrup Grønning, der stod som vinder af Rising Star 2021.

Amanda Peldrup Grønning, der boede på Bornholm i en længere periode fra 2007 og er uddannet fra Stammershalle Badehotel, har tidligere arbejdet på Restaurant Kanalen i København og fungerer nu som souschef og dessertansvarlig på Dragsholm Slot. Hun imponerede dommerne ved, at hun ikke bare var den eneste deltager, der formåede at komme i mål inden for tidsgrænsen, men også viste en imponerende og kreativ tilgang til råvarerne og en evne til at få velsmag og elegance ud på tallerknerne.

”Rising Star er vores måde at fejre og hjælpe det talentfulde vækstlag, der knokler ude på landets restauranter. Det var vigtigt for os, at talentkonkurrencen skulle afvikles på nogle andre præmisser end Sol over Gudhjem, der er vores konkurrence for etablerede kokke, og som afholdes hver sommer på havnen i Gudhjem med 10.000-15.000 tilskuere. TV2 Bornholm har været en stærk samarbejdspartner i flere år, og da de tilbød at producere Rising Star, var det nemt at sige ’ja tak’. Vi er virkelig stolte over, hvor højt niveauet var og hvor vellykket tv, det endte med at blive. Så landets unge talenter kan godt begynde at slibe kokkeknivene og gøre sig klar til næste år, hvor vi inviterer fire nye kokke til Rising Star 2022,” siger Mikkel Marschall, der er medstifter af Sol over Gudhjem.

Pressebilleder fra Rising Star kan hentes her

Amanda Peldrup Grønnings Rising Star 2021-vindermenu:

Hovedret:

Stegt ribeye af ungokse fra Friland serveret med palmekål, kålskud og urtesmør med stegt lardo fra Dyrbar hertil blanquettesauce med Saaz Blonde fra Jacobsen.

Dessert:

Karamel-/chokolademousse fra Cacao Barry med brunet smør, pisket Kefirfermenteret fløde fra Arla Unika. Kaffeis, lavet på Alteco bønner fra Lavazza. Lune berliner lavet på durummel fra Bornholms Valsemølle, og æg fra Frostegaard, efterfølgende rullet i crumble lavet på gran og økologisk sukker fra Dansukker, serveret med trøfler og syltede grankogler.


Pressemeddelelse fra Schulstad – Sol over Gudhjem – 3. marts 2021

Procedurefejl hos Schulstad sætter levering af Signaturbrød Sol Over Gudhjem på pause

Schulstad sætter midlertidigt levering af Signaturbrød Sol Over Gudhjem på pause. Baggrunden er en anmodning fra Fødevarestyrelsen, der skyldes, at Schulstad har anvendt en rapsbaseret ingrediens i brødet (rapskim), der ikke er EU-godkendt til fødevareproduktion.

Der er ingen sundhedsrisiko ved at spise brød med rapskim. Har du købt brødet, kan du roligt nyde det uden at være nervøs for fødevaresikkerheden.

Det er naturligvis en rigtig ærgerlig situation for både Schulstad og os. Vi samarbejder nu om at finde en løsning, hvor vi stadig kan anvende alt det gode fra rapsen i Signaturbrød Sol over Gudhjem, så brødet hurtigt kan komme tilbage på hylderne.

Vi glæder os til at brødet er tilbage på hylderne.

 
 

Pressemeddelelse fra Sol over Gudhjem – 24. november 2020

Deltagerne til Sol over Gudhjems Rising Star 2021 er fundet

JA TAK! Endelig kan spændingen udløses. Deltagerne til Rising Star, kokkekonkurrencen for unge danske talentfulde kokke, er fundet.

Der er tale om fire yderst talentfulde unge mennesker, der kommer fra flere steder af landet. De mangler blot det sidste skub for at etablere sig i den danske kokkeelite. Fælles for dem alle er, at de er ekstremt dygtige, og har bevidst at de kan begå sig i et køkken med fuld fart på, og kræver knivskarpe serveringer. Nu er det tid til at holde hovedet ekstra koldt, når de fire talenter skal i direkte duel på Bornholm i januar 2021.

De fire deltagere til Rising Star 2021 er:

Eigil Bundsgaard Jensen – Hotel Frederiksminde
Luca Alticozzi – Henne Kirkeby Kro
Amanda Peldrup Grønning – Restaurant Kanalen
Kasper Klitten Byrsing – Restaurant Sletten

Deltagerne dyster ikke blot om titlen, æren og håneretten. Til vinderen er der en check på 20.000 kr. og oven i hatten modtager vinderen af Rising Star også en gastronomisk inspirationstur til Torino, hvor der om hvert gadehjørne ligger en ny madoplevelse og venter. Den helt exceptionelle tur til Piemontes hovedstad doneres af kaffeproducenten Lavazza, der har haft hovedsæde i netop Torino siden virksomhedens begyndelse i 1895. Lavazza er også en af hovedsponsorerne til Rising Star.

Hos Lavazza værdsætter vi passion og innovation. Det afspejler sig blandt andet i vores løbende samarbejde med anerkendte kokke fra hele verden, hvor vi sammen udforsker nye måder at tænke gastronomi på. Et vigtigt element for dette er udvikling af de unge kokketalenter, og vi er derfor stolte over, at Lavazza nu også kan være med til at inspirere og støtte Danmarks næste generation af stjernekokke. Vinderen af Rising Star får en ekstraordinær oplevelse med Lavazza Gourmet Class i Torino, hvor man bliver introduceret til italienske smagsoplevelser i særklasse og får inspiration til at integrere ingredienser på nye måder. Vi håber på, at vinderen kan tage en masse inspiration med hjem” siger Peter Falk, administrerende direktør hos Lavazza Danmark.

Konceptet i Rising Star er som man kender det i Sol over Gudhjem: Der skal i de allerbedste råvarer, og dommerne, der skal bedømme de unge talenters madlavning, kommer fra den absolut øverste hylde. Den første dommer er allerede på plads. Nemlig Gabriel Hedlund – vinder af Sol over Gudhjem 2019.

Hele Danmark kan følge de fire deltageres hæsblæsende kamp bag komfurerne, da Rising Star bliver produceret af TV2/Bornholm og vist efterfølgende på andre TV2 regioner.

Du kan hente pressefotos her: Rising Star

Billederne krediteres Henrik Freek.

For flere informationer kontakt:

Mikkel Marschall
+45 21 61 54 76 / info@solovergudhjem.com

 
Pressemeddelelse fra Sol over Gudhjem – 23. oktober 2020

Sol over Gudhjem og Røde Kors præsenterer årets julegløgg og julekrydderi

Sol over Gudhjem er en del af Røde Kors, Klub 10 i 2020/2021 og har i den anledning udviklet årets julegløgg og julekrydderi i en særlig gaveæske. Overskuddet fra salget af gaveæsken går til Røde Kors.

Gløgg – en klassiker med et tvist

Gaveæsken består af en pose med økologisk gløggkrydderi, en krydderikværn fra CrushGrind®, økologiske krydderier fra Mandala Organic samt opskrifter på både en kold og varm julegløgg.

Gløggkrydderierne består bl.a. af kanel, hibiscus og fyrreskud. Det giver en smuk pink gløgg, som fortjener at blive serveret i et flot glas. Når gløggen er klar til servering, kværner du den tilhørende krydderiblanding bestående af hindbærblade, citrontimian, hibiscus og rosenblomst over den varme gløgg. De æteriske olier i blandingen løfter oplevelsen af både duft og smag.

”Vi har haft Theis Brydegaard, vores vinder af Sol over Gudhjem fra 2009, med i køkkenet for at arbejde på denne her nytolkning af den klassiske gløgg, og vi er meget glade for resultatet. Vi er kommet frem til en lækker lyserød gløgg – frisk og krydret, som kan bruges både varm og kold. Fyrreskud, og hibiscus giver en frisk smag og den lyserøde farve, sammen med de mere klassiske gløggkrydderier der er med i mixet, runder det godt af. Når man til sidst kværner citrontimian og roser udover, breder der sig en fantastisk duft i hele køkkenet” siger Mikkel Marschall.

Giv dine gæster en gourmet oplevelse med denne anderledes og lækre gløgg – og glem ikke det friskkværnede krydderi på toppen.

Julekrydderiet – giv dine gæster en gourmetoplevelse

Julekrydderiet leveres i en gaveæske bestående af en krydderikværn fra CrushGrind®, økologiske krydderier fra Mandala Organic og opskrifter på juleand og julegås. Julekrydderiet er en ”9 Spice” altså 9 forskellige økologiske krydderier.

”Ved at bruge hele krydderier, frigiver du smagen idet du kværner krydderierne. Når du bruger økologiske krydderier, så slipper du for de fyldemidler og smagsforstærkere, der desværre findes i mange krydderier i dagligvarehandlen” fortæller Mikkel Marschall.

Giv dine gæster en gourmetoplevelse juleaften, med dette julekrydderi.

Køb årets julegløgg og julekrydderi her fra d. 1. november:

 • Illum
 • Bahne
 • crushgrind.com
 • Pris kr. 299,- for en gaveæske med enten julegløgg eller julekrydderi

Fakta om Sol over Gudhjem:

 • Sol over Gudhjem er Danmarks største kokkekonkurrence
 • Sol over Gudhjem foregår hvert år i Gudhjem på Bornholm, og består af en kokkekonkurrence, dessertkonkurrence, produktpris, og et stort madmarked der fylder hele havnen.
 • Konkurrencen startede i 2009 og er i dag vokset til et stort gastronomisk univers, som hvert år tiltrækker mere end 10.000 foodies, besøgende, turister og journalister fra hele verden
 • Det er brødrene Mikkel og Mads Marschall der står bag Sol over Gudhjem
 • Sol over Gudhjem modtog i 2020 Preben Hansens Legats Hæderspris, som anerkendelse af deres mangeårige bidrag til at fremme gastroturismen i Danmark og til at sætte Bornholm på det gastronomiske Danmarkskort
 • Mikkel og Mads Marschall er udvalgt som Røde Kors Klub 10 ambassadører 2020/2021

Fakta om Mandala Organic:

 • En dansk webshop stiftet i 2015
 • Mandala Organic arbejder med økologiske krydderier af den bedste kvalitet
 • Økologiske krydderiblandinger laves uden fyldemidler, smagsforstærkere, antiklumpningsmidler eller konservering.

Fakta om CrushGrind:

 • CrushGrind er en dansk og patenteret opfindelse.
 • CrushGrind er et keramisk kværnværk der kan kværne alle typer af tørrede krydderier og urter
 • Hele krydderier gemmer på smag og duft i form af aromatiske olier
 • Når du kværner dit krydderi, vil de aromatiske olier blive frigivet
 • Du får meget mere smag og duft ved at arbejde med hele krydderier fremfor pulverkrydderie
Hent billeder af Årets julegløgg og julekrydderi (dropbox)

Fredag den 3. juli 2020

Marschall-brødrene starter kokkekonkurrence for unge kokketalenter

Der findes konkurrencer for de etablerede kokke og køkkenchefer, der findes de helt fine elevkonkurrencer, men der mangler noget midt i mellem. Mikkel og Mads Marschall, der står bag landets største kokkekonkurrence Sol over Gudhjem, starter derfor konkurrencen Rising Star. En kokkekonkurrence for unge danske kokke, der er på vej til at etablere sig i den danske kokkeelite.

Formålet med Sol over Gudhjems Rising Star er at give talentfulde kokke fra hele landet en mulighed for at konkurrere mod hinanden og vise sig frem for branchen, at udvikle talenterne til den danske kokkebranche, og synliggøre kokkefaget for den danske befolkning og promovere branchen som et muligt karrierevalg.

Konceptet er som man kender det i Sol over Gudhjem: Der skal dystes i lækre, lokaltproducerede danske råvarer. Mikkel og Mads Marschall vil trække på sit store netværk i branchen for at sikre sig, at de dommere, der skal bedømme de unge talenters madlavning, kommer fra den absolut øverste hylde. Den første dommer er på plads: vinder af Sol over Gudhjem 2019, Gabriel Hedlund.

Den første udgave af Rising Star finder sted i januar 2021, der laves som en TV-produceret kokkekonkurrence produceret af og vist på TV 2/Bornholm. Forhåbningen er, at Sol over Gudhjem Rising Star på sigt kan blive sendt på landsdækkende TV.

Mikkel Marschall, Sol over Gudhjem:
”Vi vil gerne gøre noget for alle de kokketalenter, der går rundt ude på restauranterne og ikke er med i de store konkurrencer som fx Bocuse d’Or og Sol over Gudhjem. Så jeg meget glad for, at vi kan lave vores nye Rising Star-konkurrence i et format, som minder om Sol over Gudhjem. Vi er i flere år blevet spurgt, om vi ikke kunne lave Sol over Gudhjem for danske kokketalenter. Det har ikke været muligt for os i det setup, der hedder Sol over Gudhjem. Men corona-pandemien har selvfølgelig skabt en ny situation, så da TV 2/Bornholm spurgte os igen, så sagde vi selvfølgelig ja. Det skal naturligvis afholdes på Bornholm og Madkulturhuset i Melsted er det optimale sted”.

Jan Jørgensen, adm. direktør, TV 2/Bornholm:
”Det er lige præcis nu, hvor restauranterne er genåbnet, at der skal satses på den næste generation, der skal føre den danske restaurantscene fremad. Derfor har TV 2/Bornholm præsenteret idéen for Mikkel og Mads Marschall. De har grebet idéen og vil nu trække på al deres ekspertise indenfor mad og events – og vi glæder os til at være med, så vi kan få de danske kokketalenter frem i rampelyset”.


25 juni 2020

Preben Hansens Legat hædrer initiativet Sol over Gudhjem

Den bornholmske kokkekonkurrence Sol over Gudhjem modtog i dag Preben Hansens Legats Hæderspris 2020. Konkurrencen har til formål at øge kendskabet til danske råvarer og specialiteter samt at fremme udbredelsen af disse – både blandt befolkningen og i gourmetrestauranterne.

Initiativtagerne til Danmarks største kokkekonkurrence ’Sol over Gudhjem’, Mikkel (t.v.) og Mads Marschall, modtog i dag Preben Hansens Legats Hæderspris 2020 som anerkendelse af deres mangeårige bidrag til at fremme gastroturismen i Danmark og til sætte Bornholm på det gastronomiske Danmarkskort.

Hædersprisen tilfalder initiativtagerne Mads og Mikkel Marschall, som siden 2009 har drevet kokkekonkurrencen og under vejs tilført en række beslægtede aktiviteter. Arrangementet, der afholdes på havnen i Gudhjem, har tiltrukket sig stigende national og international opmærksomhed med over 10.000 besøgende i 2018. Initiativet bidrager dermed til at fremme gastroturismen i Danmark, men i særdeleshed til at sætte Bornholm på det gastronomiske Danmarkskort og fremme interessen for føde- og råvarer fra Bornholm og andre egne af Danmark.

Bornholm på det gastronomiske landkort
”På Bornholm har man forstået, at udnyttes øens særlige klima og dets gode betingelser for at skabe en række unikke produkter baseret på råvarer af højeste kvalitet. Sol over Gudhjem er med til at få det budskab ud i verden. Vi tror på, at regionale initiativer som dette gør en forskel – både i forhold til Danmarks turistmæssige interesser og i forhold til hotel- og restaurationsbranchen på øen, hvor de bornholmske restauranter hyldes for deres fabelagtige evne til at benytte sig af lokale fødevarer til at skabe gastronomiske oplevelser på tallerkenen. Det er dét, vi gerne vil hædre med denne pris”, forklarede formand for bestyrelsen i Preben Hansens Legat, Kirsten Leth i forbindelse med tildelingen af prisen.

Hæder og håndsrækning
På vegne af Sol over Gudhjem udtrykte Mikkel Marschall betydningen af Hædersprisen: ”2020 har været et hårdt år for Sol over Gudhjem. På grund af COVID-19 måtte vi desværre aflyse en række af sommerens aktiviteter. Derfor kommer Hædersprisen både som en faglig anerkendelse, som vi begge er virkelig stolte af og som en økonomisk håndsrækning på rette tid og sted. Potentialet for flere turister – især uden for sæsonen – er stort og Hædersprisen vil være med til at sætte ekstra fokus på Bornholm som en gastronomi-ø og på Danmarks mange regionale specialiteter, som alle kan lade sig inspirere af til at lave sund og velsmagende mad”.


Billeder fra Sol over Gudhjem 2019