Home Opskrifter Torsk

Torsk

Torsk med stegt blomkål og broccoli, brunet smør med ristet rugbrød

Kok: Mikkel Marschall

2 personer

Ingredienser

300 g torskeryg
¼ Blomkål
¼ Broccoli
100 g smør
2 skiver rugbrød
1 bdt. Koriander
½ dl olie
1 citron
1 dl soya
1 hjertesalat
Torsk

Torsk

Torsken drysses med salt og kommes i et fad med 20 g smør og bages i ovnen ved 100 grader 20 – 25 min. Torsken er færdig når den er lun i midten – kan evt. tjekkes med en stegenål.

Brunet smør med soya, citron og rugbrød

80 g smør brunes ved høj varme i en gryde indtil det er lysebrunt – og den klare del af smørret hældes i en anden gryde.

Rugbrødet

Rugbrødet skæres i ters og ristes med lidt olie på en pande til det er sprødt – dryppes af på papir. Smørret varmes op og smages til med soya og citron og lige før servering kommes de sprøde rugbrøds tern i.

Hjertesalat

Hjertesalaten deles i kvarte og skylles i vand og dryppes herefter af. 2 spsk. olie og 1 spsk. citronsaft røres sammen i en skål med lidt salt og peber. Dressingen vendes i med de kvarte salathoveder umiddelbart inden servering.

Blomkål og broccoli

Blomkål og broccoli skæres i buketter i ca. samme størrelse – brug gerne noget af stokkene også.
Kom olie på en varm pande og kom blomkål på først og steg dem ca. 1 min, kom herefter broccoli på og steg videre ca. 2 min. Tag panden fra varmen og vend ca. ½ dl soya på panden med blomkål og broccoli mens du rører rundt mens det trænger ind i grøntsagerne.

Anret

Kom torsken på et fad eller tallerken og læg grøntsagerne ved siden af. Hæld den brunede smør med rugbrødet i over torsken. Salaten serveres ved siden af.