Home Deltagere og dommere 2022

Deltagere og dommere 2022

Sol over Gudhjem 2022

PRESSEMEDDELELSE – 25 JUNI 2022 17:36

Tidligere Noma-kok og en af Danmarks dygtigste Michelinkokke Torsten Vildgaard vinder Sol over Gudhjem 2022

Solen skinnede fra en skyfri himmel over Gudhjem havn, da kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem løb af stablen foran tusindvis af glade tilskuere. Der var dømt god stemning og godt humør, da vinderen fra 2021, Andreas T. Møller fra Restaurant Møntergade, forsvarede titlen i den prestigefyldte hovedkonkurrence mod de tre andre stjernekokke Nick Curtin, Alouette, Torsten Vildgaard, tidligere Noma, og David Fischer, Hos Fischer. 

Derfor var det også en en glad og stolt Torsten Vildgaard, der efter mere end fire timers hårdt arbejde i køkkenet på scenen på havnen i Gudhjem, kunne hæve trofæet og kalde sig vinder af hovedkonkurrencen i Sol over Gudhjem 2022. Vildgaard modtog en check på 40.000 kr. samt en Mercedes Benz EQE til fri afbenyttelse i en måned. Nick Curtin blev en flot nr. to, David Fischer fik tredje pladsen og Andreas T. Møller fjerde pladsen.

Vinderen, Torsten Vildgaard, sagde umiddelbart efter konkurrencen: “Jeg er ovenud lykkelig og glad for at vinde dette års Sol over Gudhjem. Jeg har kæmpe respekt for de andre kokke i feltet, og det var en stor ære at kæmpe med lige præcis dem. Jeg har jo været i branchen i mange år og stillet op i mange konkurrencer, men det er efterhånden nogle år siden. Derfor er jeg selvfølgelig ekstra glad for at vinde i dag. Der er en helt speciel stemning her på havnen, og det var en helt fantastisk oplevelse at være med.” Derudover tilføjede Torsten Vildgaard, at han måske hev sejren hjem, fordi han var tro mod de smage, der repræsenterer ham.

Tidligere på dagen vandt Mikkel Maarbjerg og Daniel Kruse Dessertkonkurrencen, hvor man for første gang dystede i par. Vinderholdet var oppe imod et stærkt felt af dessertkokke, Bent Stiansen og Per Hallundbæk, Hans Beck Thomsen og Thomas Pasfall.

I år var der i alt 107 bidrag til årets produktpris i kategorierne MAD, DRIKKE og KONFEKTURE. Tre kandidater fra hver kategori gik videre til konkurrencen på scenen, hvor de dystede om dommernes gunst. I kategorien MAD vandt South Harbour Café med Kylling Pastilla. I kategorien DRIKKE løb Quench and Tickle med sejren med deres Sprezzature alkoholfri spritz. I kategorien KONFEKTURE vandt Jalm&B, Amass Restaurant og Hansens Is med deres Salty Caramel Sourdough is. Årets innovationspris gik til Bælg for deres Bælg Konfekt Hapsere. Produkt- og Innovationsprisen uddeles i samarbejde med Irma. South Harbour Café løb også af med Publikumsprisen, som uddeles i samarbejde med Coop Crowdfunding.

“Efter vi måtte aflyse Sol over Gudhjem i 2020 og afholde et lille lukket arrangement på Melsted Gård i 2021, er det skønt at være tilbage på havnen igen. Med masser af glade tilskuere, entusiastiske stjernekokke og dygtige dommere, kan vi kun være stolte af, hvad den lille kokkekonkurrence, som vi startede i 2009, er blevet til. Tak til vinderne, alle deltagerne, dommerne, sponsorerne, gæsterne og ikke mindst alle de frivillige. Vi glæder os allerede til næste år” udtalte Mikkel Marschall, direktør for Sol over Gudhjem.

Hele lørdagen summede det af liv i den lille havn i Gudhjem på det nordøstlige Bornholm, hvor TV2 Bornholm sørgede for live-dækning af hovedkonkurrencen. På madmarkedet bugnede boderne af lækre, lokale kvalitetsprodukter. Ligesom Gudhjems butikker, restauranter, caféer og hoteller bakkede op om Sol over Gudhjem og sammen skabte de perfekte rammer for Danmarks største og hyggeligste kokkekonkurrence.

For yderligere information, kontakt venligst: Mads Marschall, Direktør, Sol over Gudhjem, info@solovergudhjem.com, +45 2161 5474


Vindermenuen – Sol over Gudhjem 2022 – Torsten Vildgaard

Forret

Stegte hvide asparges med vinaigrette på limfjordsøsters fra Venø Seafood, myrer, salat på hyldeblomst og tallerkensmækker fra Kumlehøj.

Hertil skummende sauce på Unika 81 fra Arla Unika.

Hovedret

Variation over Bertels grissebasse

Mørbrad og fars med skank af Bertels Gris fra Dansk Cater braiseret i

enebærøl og røget over vild grøn enebær hertil puffet svær.

Grillet grøn asparges med persille og ramsløg, mælkeskind og Christiansøpersille fra Origenal, frisk græs og ristet hø

Sauce med sprængt tunge, persillestilke og trøffel

På siden en lille frikasse på det overskydende skank og tunge samt lidt morkel.

Grillet på Morsø-grill, krydderier på CrushGrind-kværn, servering på service fra Bent Brandt og bestik fra Kay Bojesen

Du kan hente opskriften på vindermenuen Sol over Gudhjem 2022 her


Menuen – Sol over Gudhjem 2022 – Andreas T. Møller

Forret
Bornholmsk “Walewska”
Limfjordsøsters fra Venø Seafood med spicy urtesauce. Dertil nye danske kartofler fra Ingwersen samt sprød kiks på Unika 65 fra Arla Unika.

Hovedret
Bornholmsk cowboytoast med sprængt svinetunge af Bertels gris fra Dansk Cater, Christiansøpersille fra Origenal og sczecuanpeber
Grillet og glaceret svineskank i hummerteriyaki.
Fermenteret radise, agurk og zucchini med citrusurter og persillecreme. Sauce på fermenteret grøntsagssaft og Unikasmør.
Grillet på Morsøgrill, krydderier på CrushGrind-kværn, servering på service fra Bendt Brandt og bestik fra Kay Bojesen


Menuen – Sol over Gudhjem 2022 – David Fischer

Forret
Hvid aspargestagliatelle med østers fra Venø Seafood og urter fra Kumle-høj, brunet smør på Unika 81 fra Arla Unika.

Hovedret
Ølmarineret svineskank af Bertels Gris fra Dansk Cater, tilberedt i Born-holms Tagine fra Skuret/Muri i Nexø, med emmer fra Bornholms Valse-mølle, varme krydderier og bergamotte
Spinat, drænet kefir, sauce Haram, friske dadler og grillet svinetunge Consomme a la facon Alain Passard, med bredbladet Christiansøpersille fra Origenal
Tortellini med friske toner
Porcarons med daddel og saltet, fermenteret citron og mynte
Grillet på Morsøgrill, krydderier på CrushGrind-kværn, servering på ser-vice fra Bendt Brandt og bestik fra Kay Bojesen


Menuen – Sol over Gudhjem 2022 – Nick Curtin

Forret
Kulristet limfjordsøsters fra Venø Seafood
Bipollenmiso
Skud og microgrønt fra Kumlehøj samt vilde blomster fra Bornholm
Bipollen beurre blanc på Unika 81 fra Arla Unika

Hovedret
“Alt eller intet”
En triptykon af Bertels Gris fra Dansk Cater og Christiansøpersille
fra Origenal
Confiteret og grillet svinetunge med krydderi lavet af fermenteret ramsløgskapers, fyrreskud og persille. Dertil en sauce af ristet skank og fyrreeddike, syltede Christi-ansøpersillestilke og en persilleolie.
“Biscuit” med svinefedt, persille og Gammel Knas.
Suppe af æg og havgus ost, svinekam Bushi, persilleblade og en boullion på svine-skanken.
Grillet på Morsøgrill, krydderier på CrushGrind-kværn, servering på service fra Bent Brandt og bestik fra Kay Bojesen


Pressemeddelelse Sol over Gudhjem – Rising Star – 22. juni 2022

På lørdag løber Danmarks største kokkekonkurrence af stablen på havnen i Gudhjem

Det er en flok spændte kokke, der lørdag formiddag står parat på havnen i den nordøstlige by Gudhjem på Bornholm. Den prestigefyldte kokkekonkurrence Sol over Gudhjem er endelig tilbage på havnen for første gang siden 2019. Både kokke, dommere, teamet bag konkurrencerne har glædet sig til at dyste foran de mange tilskuere på scenerne i Gudhjem.

Lørdag den 25. juni står i de gode råvarer og kokkekunstens navn, når den 13. Sol over Gudhjem skydes i gang med dessertkonkurrencen, hvor man for første gang dyster i par.

Senere gælder det vinderne af årets Produktpriser, hvor panelet af professionelle kokke smager sig frem til vinderne af de attraktive priser. Der konkurreres i kategorierne: MAD, DRIKKE, KONFEKTURE OG INNOVATION. Her er der desuden mulighed for smagsprøver.

Endelig finder den prestigefyldte hovedkonkurrence sted på den store scene, hvor mange tusinde tilskuere følger slagets gang og de fire deltagere helt tæt på.

Derudover byder Sol over Gudhjem også på et fantastisk madmarked med spændende boder på havneområdet, hvor der er rig mulighed for at smage på noget af det, Bornholm har at byde på.

Sol over Gudhjem livetransmitteres på TV2’s kanaler i samarbejde med TV2 Bornholm, så alle danskere kan opleve de dygtige kokke og dommere krydse klinger på havnen i Gudhjem.

For yderligere information, kontakt venligst:

Mads Marschall, Direktør, Sol over Gudhjem

info@solovergudhjem.com

+45 2161 5474

Link til Billeder

Læs hele PM her

Danmarks største kokkekonkurrence er tilbage på Gudhjem havn

Endelig skal der igen dystes i kokkekunst fra øverste hylde, når Sol over Gudhjem d. 25. juni slår dørene op til den 12. udgave af den prestigefyldte kokkekonkurrence.

Og det er ikke hvem som helst, der i år krydser klinger på havnen. I feltet af dommere og deltagere kan vi blandt andet se frem til at hilse på mere end én Bocuse d’Or-vinder, en Bocuse d’Or-dommer og adskillige Michelin-stjerner fra ind- og udland.

Deltagerne til Sol over Gudhjem 2022 er:

Andreas T. Møller

Andreas er forsvarende mester. Han vandt konkurrencen i 2021, da den uden publikum blev afholdt på Melstedgård. Til dagligt er han souschef på Restaurant Møntergade i København, og han var med sine 28 år feltets yngste, da han sidste år vandt over Mette Dahlgaard, Gabriel Hedlund og Mathias Sejer. Vi glæder os til at have ham på scenen igen.

Nick Curtin

Nick er den amerikanske køkkenchef på den et-stjernede Amager-restaurant “Alouette”. Et kæmpe talent, der bl.a. har arbejdet sammen med Mads Refslund på ACME i New York, inden han kom til Danmark og endte med at åbne Alouette. Og tak for det. Der vil blive knoklet for fulde gardiner, når Nick Curtin går i konkurrencekøkkenet på havnen i Gudhjem.

Torsten Vildgaard

Torsten er et stærkt kort i årets konkurrence. Han har været både kreativ chef og manager på Noma og derimellem drev han Restaurant Studio, der hurtigt fik en Michelin-stjerne. Og så var Torsten deltager i den allerførste konkurrence i Gudhjem i 2009. En kæmpe chef, der bliver svær at slå. Vild, vildere, Vildgaard.

David Fischer

Østerbros pastakonge, kendt for sin legendariske “Cacio e pepe”, har været i køkkenet hos Hurtigkarl og på La Pergola i Rom, byens eneste trestjernede restaurant. Til daglig driver han pastaværtshuset “Hos Fischer” på Østerbro med ægte italiensk stemning og billardbord i kælderen. En rutineret herre der mestrer de fleste discipliner.

Vi kan altså se frem til fire vidt forskellige profiler, når der skal dystes i årets konkurrence, der i samarbejde med TV2 Bornholm også livetransmitteres på TV2’s kanaler. Sol over Gudhjem kan ligeledes ses på TV 2/Bornholms regionale kanal.

Og nu vi er ved profiler, så er det vist på plads at præsentere årets dommere.

Dommerne til Sol over Gudhjem 2022 er: Rasmus Munk – Alchemist
Nicolai Nørregaard – Kadeau
Dak Wichangoen – tidligere Kiin Kiin
Kenneth Hansen – Svinkløv Badehotel

Dessertkonkurrencen byder velkommen til koryfæerne

I dessertteltet dystes der som noget nyt i år for første gang i par. Her er nogle af Skandinaviens helt store stjerner trukket i arbejdstøjet igen, og de mange tilskuere på havnen i Gudhjem kan roligt forvente sig noget helt særligt af dessertkonkurrencen i år.

Deltagerne i Dessertkonkurrencen 2022 er:

Hold 1: Mikkel Maarbjerg og Daniel Kruse

Hold 2: Bent Stiansen og Per HallundbækHold 3: Hans Beck Thomsen og Thomas Pasfall

Og hvad gør man så, når man skal bedømme kokke af den kaliber? Man indkalder bare endnu en A-kæde.

Til at bedømme deltagernes desserter, byder vi velkommen til:

Brian Mark Hansen, Per Thøstesen, Lisbeth Jacobsen og Morten Heiberg.

Dessertkonkurrencen skyder som altid smagsløjerne i gang på havnen i Gudhjem og i vanlig stil er der også smagsprøver på dele af desserterne til det altid engagerede publikum.

Der bliver med andre ord rigeligt at tage sig til på havnefronten i Gudhjem, hvor solen på magisk vis altid skinner ned på de dygtige kokke, det store madmarked og de 10.000 gæster, der normalt finder vej til landets største kokkekonkurrence.

Dommere til Kokkekonkurrencen

Endelig kan vi løfte sløret for årets line up af kulinariske gladiatorer, der griber til knive og gryder på havnen i Gudhjem.

Andreas T. Møller fra Møntergade, den forsvarende vinder, der i år vil opleve at dyste foran et publikum. Bliver han heppet til sin anden sejr?

Læs portræt

Nick Curtin, den amerikanske køkkenchef fra et-stjernede restaurant Alouette på Amager. En ægte stjernekok.

Læs portræt

Torsten Vildgaard. Garvet som få og med en baggrund fra både Noma og Studio. Torsten var i øvrigt med i den første udgave af Sol Over Gudhjem i 2009 – løber han med den i år?

Læs portræt

David Fischer. Østerbros ukronede pasta-konge og mester i det italienske køkken, men også med erfaring fra trestjernede La Pergola i Rom. Stod den på Cacio e pepe i Gudhjem d. 25 Juni var der nok ingen tvivl.

Læs portræt

Vi glæder os bare.

TV2 Bornholm har lavet et lille indslag om kokkene – se det her

Dommerne til Dessertkonkurrencen

Dessertkonkurrencen bliver noget særligt i år.

Vi har allerede præsenteret deltagerne på de tre hold, og hvad gør man lige, når sådan nogen chefer skal bedømmes?

Man indkalder bare endnu et vinderhold!

Mød vores fire dommere i dessertkonkurrencen:Brian Mark Hansen
Vinder af Bocuse d’Or Europa i 2022, dobbelt vinder af dessertkonkurrencen og køkkenchef på legendariske Søllerød Kro. Lisbeth Jacobsen
Stod i mere end 20 år ved roret på Michelin-restauranten Restaurationen i København og blev i 2018 den første kvinde til at vinde Kokkenes Kok. Morten Heiberg
Stor dansk dessertpersonlighed og produktudvikler. Grundlægger af Heibergs Dessertcirkus og dommer i adskillige dessertkonkurrencer og tv-programmer. Per Thøstesen
Et af landets vel nok største koryfæer, udlært under Poul Bocuse og indehaver af Bistro Boheme i København. Vinder af Kokkenes Kok 2015.