Home Kokkekonkurrencen

Kokkekonkurrencen

I 2009 blev Sol over Gudhjems første Kokkekonkurrence afholdt på Havnen i Gudhjem. Siden da har Kokkekonkurrencen udviklet sig, og nu favner den også Dessertkonkurrencen og Produktprisen. Tilsammen danner Sol over Gudhjem rammerne for Danmarks største Kokkekonkurrence. 

I Sol over Gudhjems Kokkekonkurrence dyster fire af de største og dygtigste kokke i Danmark om vindertitlen og flotte præmier. Deltagerne i konkurrencen skal servere en forret og en hovedret, der bliver bedømt af en dommerjury ud fra et pointsystem, som fokuserer på fire kriterier; smag, udseende, etikette og mulighed for bonuspoint ved inkorporering af Bornholmske råvarer eller teknikker. 

Forretten laves med ingredienser fra en `Mystery Box´, som afsløres på dagen, samt ud fra den store råvarebuffet, som deltagerne har til rådighed på dagen. Ingredienserne til hovedretten får deltagerne afsløret på forhånd, så de har mulighed for at øve sig inden konkurrencen. 

Hvert år udvælges fire af de bedste kokkeprofiler, som har gjort sig særligt bemærket i det danske kokkelandskab, til at deltage i konkurrencen. Gennem årene har kokke fra både ind- og udland deltaget i konkurrencen. 

Se eller gense Sol over Gudhjems Kokkekonkurrence siden 2013 ved at klikke her (åbner i ny fane)